Станіславська громада
Херсонська область, Херсонський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Зупинимо туберкульоз

Дата: 20.03.2016 17:32
Кількість переглядів: 199

Туберкульоз, за визначенням провідних вчених,продовжує залишатися глобальною проблемою. Ця соціально небезпечна хвороба стала проблемою багатьох країн світу, не оминула ця епідемія і Україну. На жаль , винятком не став і наш Білозерський район. Зокрема, як свідчать факти, в селі Станіслав за рік захворює біля 10 осіб.

Туберкульоз-інфекційне захворювання з хронічним протіканням, яке викликається мікобактерією туберкульозу. Вражаються різні органи і тканини організму, однак найчастіше страждає легенева тканина.

На туберкульоз хворіють люди всіх вікових груп - від новонароджених до осіб старечого віку. Джерело інфекції - хвора людина, м’ясо-молочні продукти від тварин, хворих на туберкульоз. Шляхи передачі: частіше повітряно-крапельний. Кожен хворий–бактеріовиділювач здатний заразити 10-20 осіб за рік. Особливості інфекції: тривале (протягом багатьох років або й довічне) збереження життєздатного збудника в первинному осередку, лімфатичних вузлах, ослаблення організму, зниження імунітету при інфекціях (кір,вірусний гепатит, ВІЛ - інфекція) та інших захворюваннях  призводять до активації здавалося б повністю «заживших» вогнищ. Клінічні симптоми: стійкий кашель з виділенням мокроти протягом 2-3 тижнів - це основний симптом...

Інші симптоми – респіраторні: кровохаркання, задуха, біль в грудях; загальні - слабкість, відсутність апетиту, втрата ваги, помірне вечірнє підвищення температури тіла, пітливість по ночам.

Пам’ятайте! Тільки рання діагностика туберкульозу має велике значення. Лікування на ранніх стадіях менш тривале та більш ефективне. На весь період лікування за хворим зберігається місце роботи.

Лікарі Станіславської дільничної лікарні запрошують всіх односельчан пройти профілактичний ФГ огляд грудної клітки в Білозерській центральній районній поліклініці.

Всіх роботодавців закликаємо перевіряти ФГ обстеження у робітників, особливо найманих, з метою попередження розповсюдження інфекції туберкульозу та збереження свого здоров’я і здоров’я своєї сім’ї.

Єдиним способом боротьби з хворобою є своєчасне виявлення та лікування.

Туберкульоз виліковний!

Анатолій Вікторович Василенко


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь