Станіславська громада
Херсонська область, Херсонський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Завчасне звернення-запорука майбутньої пенсії

Дата: 14.02.2017 16:36
Кількість переглядів: 170

Завчасне звернення — запорука майбутньої пенсії

 

Кожному майбутньому пенсіонеру варто заздалегідь подбати про підготовку документів для призначення пенсії. Для цього за декілька місяців до досягнення пенсійного віку необхідно звернутися до управління Пенсійного фонду України за місцем проживання, щодо отримання відповідної консультативної допомоги. Фахівці управління проінформують про порядок та час звернення за пенсією, нададуть перелік документів, необхідних для призначення пенсії, проведуть попередню правову експертизу їх змісту та належного оформлення, а також, в разі потреби, направлять запити щодо витребування потрібних довідок. Попередня правова оцінка пенсійної документації дозволить вчасно виявити та усунути недоліки в документах, зібрати всі необхідні дані до виникнення права на пенсію. Завчасне звернення до органів Пенсійного фонду сприятиме своєчасній реалізації права на пенсійне забезпечення.

Законом України “Про заходи щодо законодавчого забезпечення реформування пенсійної системи”, що набрав чинності з 1 жовтня 2011 року, внесено зміни до статті 26 Закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування” (далі Закон), згідно з якими установлено єдиний для чоловіків і жінок вік виходу на пенсію за віком – 60 років, за наявності страхового стажу не менше 15 років. Підвищення пенсійного віку для жінок здійснюється поступово.

До досягнення віку, встановленого абзацом першим цієї статті, право на пенсію  за віком в 2017 році мають жінки, які народилися з 1 квітня 1959 року по 30 вересня 1959 року, після досягнення ними 58 років.

Нагадуємо майбутнім пенсіонерам, законодавством передбачена можливість подання заяви про призначення пенсії за місяць до досягнення пенсійного віку.

З метою забезпечення права громадян на своєчасне звернення за призначенням пенсії, оперативного опрацювання поданих документів, управління Пенсійного фонду України в Білозерському районі просить громадян передпенсійного віку звертатись до управляння для проведення індивідуальної роботи з кожною особою в напрямі правової оцінки документів та надання допомоги у вирішенні проблемних аспектів. Попередня правова оцінка  пакетів документів громадян,  які набувають права на призначення пенсії у 2017 році, завчасно (за декілька місяців до настання права на призначення), слугуватиме підставою для призначення пенсії).

         Додаткову інформацію Ви можете отримати в управлінні Пенсійного фонду в Білозерському районі  Херсонської області   по телефону «гарячої лінії» 33-6-39, або безпосередньо звернувшись до громадської приймальні “за принципом єдиного вікна” за адресою смт Білозерка вул. Свободи б. 85 І поверх.

 

 

Управління Пенсійного фонду

України в Білозерському районі


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь